Създателят на Shadow of the Colossus и Ico твори отново

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

В началото на 2018 Gen Design - студиото, оглавено от Fumito Ueda, създател на Ico, Shadow of the Colossus и The Last Guardian - сподели изображение от предполагаемо нова игра. След подозрително съзидателния период от девет месеца, Ueda сподели малко новости около мистериозното заглавие.

В интервюто с Eurogamer от 2017 около началото на разработка, Ueda сподели, че ако някога практиката му е била да създаде първообраз, който да представи желаният краен резултат за играта, то се надява с лекотата на модерните гейм инструменти да може да изгради цял прототип.

Почти година по-късно, в разговор със списанието Famitsu става ясно, че прототипът на Gen Design е стигнал далеч. “Сега сме в период на различни опити,” споделя Ueda. “В тях подлагаме на тест идеите си, за да се уверим дали са забавни или не.” Той предпочита да не влиза в конкретика точно колко е напреднал прототипа, но отбелязва, че “отработваме основата, върху която ще построим завършения продукт.”

Загадъчното тийзър изображение “Красавицата и Звяра 2018”


Сигурното засега относно новата игра на Ueda е, че ще бъде изцяло ново заглавие, а не продължение - но както феновете на неговите творби добре знаят Ico, Shadow of the Colossus и The Last Guardian също не са поредица, но негласно споделят механики, свят и усещане.


“Когато започна разработката на нашите игри, винаги мисля, че ще създадем нещо различно,” сподели Ueda на Eurogamer миналата година. “Но излиза така, че и трите са сходни по един начин или друг, по чувствеността им. В хода на разработка има момент, в който дадената игра се свързва с предната.” И макар да планира да създаде “много различна” игра и този път, показаната картина носи неоспоримо и познато усещане.

Макар Ueda да е пестелив откъм конкретика за бъдещата игра все пак споделя, че “Това, което правим в момента не се усеща като инди игра” - въпреки малкия размер на студиото. Дори твърди, че “Крайната ни цел е нещо с мащаба на Ico, Shadow of the Colossus и The Last Guardian". Остава само да се надяваме, че не ни чака и период на разработка с мащаба на The Last Guardian, чиято скромна пауза с предхождащата Shadow of the Colossus бе от 11 години.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!