From Software работят по две нови заглавия

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Тази година From Software се фокусираха изцяло върху наливането на масло във фенския огън за Sekiro: Shadows Die Twice; дори вторият им собствен проект, нетипично емоционалният Déraciné, остана почти незабелязан. Зад кулисите обаче, японското студио — дом на култови заглавия като Dark Souls и Bloodborne — е било далеч по-трудолюбиво от видното.


В интервю с 4Gamer (превод от Gematsu), президентът на FromSoft Hidetaka Miyazaki сподели, че студиото работи върху две необявени заглавия — но феновете ще трябва да почакат за повече детайли. Освен уверението, че игрите ще бъдат в стила на предните заглавия на From Software, Miyazaki не сподели каквито и да било детайли за двете разработки.


Въпреки липсата на конкретика, разкритието остава достатъчно апетитно пространство за спекулация. Съществува ли в крайна сметка продължението на Bloodborne? Има ли истина в слуховете за  Идва ли нова Souls игра, или поне римейк на основополагащата Demon’s Souls? Може би пък се планира коренно различен франчайз?


Каквото и да се окажат тези проекти, From Software се радват на завидно лоялна (направо фанатична) фенбаза, готова да умира — поне дигитално — отново и отново в техните светове. Вероятно ще научим повече в хода на 2019, когато Sekiro види бял свят и основната част от екипа разработчици се влеят в редиците на необявените проекти.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!