Безплатно: Oxenfree и Tacoma

От
В. Рашковски
на
22/3/2019

Ако си падате малко по-дзен и не считате за задължително всяка игра да се разрешава с дебел патлак и голяма секира, то тазседмичните раздаванки са направени специално за вас.  Направете си чаша топла напитка по избор, сгушете се под одеалце за уикенда и се снабдете с две релаксиращи заглавия — Oxenfree и Tacoma — на примамливата цена от нула левчета.


Приключенската Oxenfree на Night School ви поставя в омагьосващ двуизмерен свят, където група тийнейджъри неволно отварят портал между измеренията и се забъркват в куп призрачни беди. Макар да има доза трилър и щипка хорър в себе си, Oxenfree няма да ви разлее питието със стряскащи моменти — фокусът ѝ е върху персонажите, техните отношения и реакциите им към необяснимите събития, които ги обграждат. Играта насърчава и последващи преигравания, променяйки част от диалозите по хитроумен начин.


Грабнете я тук от Epic Games Store (офертата важи до 4 април) и си отбележете в календара и следващата им раздаванка, тъй като и тя не е случайно заглавие — а именно, церебралната епопея The Witness.


Sci-fi мистерията Tacoma е дело на студиото Fullbright, и е още по-интимно и умозрително преживяване. В същността си представлява детективска история, в която наблюдателна агентка е изпратена на борда на аварирала космическа станция за да разбере истината за случилото се. Постепенно разплитате загадката благодарение на триизмерни проекции — записи на екипажа, лични имейли и останките от доскорошния им живот. Играта е методична, спокойна, и акцентира изследването на обстановката — идеално за съботен следобед.


Можете да я изтеглите тук от Humble, като имате време да го сторите до тази неделя, 24 март, 19:00 часа.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!