FIFA 19 ще има survival режим

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

В тазгодишната и неизбежна като смъртта, данъците и софийските улични дупки FIFA ще може да ритате опонентите си на воля, без да се притеснявате от реферска намеса.

Поне донякъде, де. Като част от преработката на базовия Kick Off режим, EA добавят опцията за наслагване на т.нар. “Домашни Правила” (House Rules) към играта - като безспорно най-добрият избор е No Rules варианта, в който реферът няма да обръща внимание на нищо. Това включва дребни правила като фалове и засади.

Налице е и интригуващият Survival набор от правила, в който губите играч всеки път, когато отбележите гол! (Тук clickbait жаждата се обажда в мен да напиша FIFA Battle Royale, но няма… няма…) Това би трябвало да доведе до балансирани мачове, особено ако сте по-силен от противника си - какъвто и да сте, ще е трудно да отбележите 8 срещу 11. Този вариант на игра добавя и щипка комедия, защото реално се стараете да загубите играчи максимално бързо, за да влезе правилото за минимален брой. В стандартните правила, играта приключва ако един отбор има по-малко от седем футболиста - но в този, първият изчерпал отбора си, печели.

 

Други “Домашни Правила” включват Long Range (головете се удвояват, ако са отбелязани извън наказателното поле), Headers and Volleys (само главички и волета се броят за голове) и First To… (първият, достигнал до определен от играчите брой голове, печели). Добавена е и възможност да нагласите стандартния Kick Off на “две победи от три мача” серия, или да го разцепите на два мача - “у дома и гостуване”, в което печели отбелязалият най-много голове сумарно.

Остават около месец и половина до излизането на FIFA 19 на 28 септември, като предлагам дотогава да вкарат и дългоочакваните от мен усъвършенствания на футболната игра като разхвърляни оръжия по терена, power up-и, неутрален огнедишащ дракон отгоре и прочее. Моля абонатите на Origin Access Premier (новата услуга, за която споменах в тази новина) да ми съобщят, ако EA съумеят да вкарат моите безспорно свежи идеи, тъй като ще я получат по-рано от простосмъртните.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!