Сформира се екипът за Fable 4

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

От известно време Playground Games, студиото отговорно за Forza Horizon сериите, работи по необявено екшън RPG. Жанрът, неразривната им връзка с Microsoft и солидно количество слухове сочат, че това ще е продължението на ключовата XBox поредица Fable. Последната новина, изтекла от студиото е, че - подобно на същински дигитален Волтрон - те са сформирали екип от ветерани, работили по някои от най-обичаните заглавия на последното десетилетие.

Scotty Brown се присъединява към екипа като principal environment artist, повтаряйки позицията си от Battlefront II. Над него стои вещото око на Noel Lukasewich, който поема lead environment artist в компанията след 13 години в BioWare, където отговаря за поредицата Mass Effect. Що се отнася до сюжета, narrative director ще бъде Martin Lancaster от Rocksteady Studios, след години ръководен писателски труд върху Batman: Arkham игрите.

Впечатление прави и Chris Goodall от Ninja Theory като principal animator, известен с работата си по Enslaved, DmC и Hellblade. Lead technician позицията е издайнически заета от Rob den Dekker, който е работил по първите две Fable заглавия. Списъкът с нови хора набъбва и с UI artist-а Joe McKernan, който се връща към студиото Playground след работата си по Horizon Zero Dawn и Destiny 2.

Предвид високото качество на гореизброените игри, Playground определено са поставили основите на жесток нов екип. Анонсът описва новата игра на компанията като "екшън RPG в отворен свят", затвърждавайки миналогодишния бизнес план на студиото. Източници на Eurogamer подшушнаха за нов Fable още през януари, а ако Playground още запълват ръководни постове, това лесно би обяснило пълната липса на заглавието на Е3 2018.

Макар новините да звучат обещаващо за обичаната фентъзи поредица, следващата й част е безспорно далеч в бъдещето. Дотогава опитната Playground дивизия ще ни покаже най-малко Forza Horizon 4, заложена за по-късно тази година. Ще бъде интересно да видим дали към дрийм тийма ще се присламчи и оригиналният създател на Fable, оттеглилият се и доста противоречив сладкодумник Peter Molyneux. Напомням, че поредицата се провали с гръм и трясък след слабата трета част и необмисленото мултиплейър-залитане Fable Legends, довели до затварянето на подопечното му Lionhead Studios.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!