Elder Scrolls Online отива в Elsweyr

От
В. Рашковски
на
16/1/2019

Както щателните и любопитни фенски пръстчета сочат от доста време, следващият експанжън на Elder Scrolls Online наистина ще се развива в Elsweyr. Разработчиците най-сетне вдигнаха завесите от предстоящия експанжън, който ще ни отведе в родината на Khajit-ите. Освен меркантилни хуманоидни котенца, там ще срещнем и други очаквани елементи от TES вселената: дракони и некроманти.


Elsweyr е част от целогодишния разказвачески подход на студиото, наречен ‘Сезонът на Дракона’. Той започва с Wrathstone DLC-то през пролетта, продължава с излизането на Elsweyr през лятото, и завършва с допълнителни dungeon-и и сюжетни зони в края на годината. Както подобава на името, ще борим дракони — при това за първи път в ESO.


Най-голямото нововъведение е, разбира се, татковината на Кхаджитите — Елсвеер. (Да, заигравка е с Elsewhere. Ха-ха, Bethesda.) Сюжетът на експанжъна се завърта около инвазията на Имперците и армия от Некроманти на един фронт, и неочаквано разбунтувалите се дракони — на друг. Куест линията ще се обвърже със цялостния сезонен сюжет, и ще ни позволи да надникнем дълбоко в културата на Кхаджитите. Вероятно ще отговори и на вечния въпрос колко точно монети трябва да носим, за да има Кхаджит стока за нас.

Некромантите са другата голяма част от ъпдейта. Новият игрови клас ви позволява да подчините смъртта по неестествени начини, на което — спойлер — повечето обитатели на Тамриел никак не са фенове. От механична гледна точка, това означава да използвате уменията си предпазливо и далеч от строгите очи на стражата.


Освен очарователния CGI трейлър по-горе, можете да научите повечко конкретна информация в Twitch стрийм архива на разработчиците. The Elder Scrolls Online: Elsweyr е предвиден за 4 юни, и вероятно ще научим още доста детайли за експанжъна в предстоящите месеци.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!