Два нови героя влизат в Dota 2 - единият още днес

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Бяха обявени два нови героя в Dota 2 - и макар за един от тях да трябва да почакате до зимата, другият е готов за игра още сега.


Да поговорим първо за Grimstroke, който (както гласи дебютния му трейлър от The International) вече е налице в играта. Той е Intelligence-базиран герой, който е последния от себеподобните си, и използва четката и мастилото си за да забавя и обезврежда противниците - или да помогне бягството на съотборниците от мазалото.


Уменията му, както гласи официалната страница на Valve, са:


Stroke of Fate - Grimstroke се засилва и описва пътека от мастило с четката си, наранявайки и забавяйки враговете върху нея. Щетите се увеличават в зависимост броя афектирани врагове.

Phantom Embrace - Grimstroke заповядва на призрак да обгърне врага му, нанасяйки му щети и заглушавайки го (silence). Ако призракът оцелее достатъчно дълго, той нанася още по-сериозни щети и възвръща cooldown-а на Phantom Embrace.

Ink Swell - Grimstroke покрива себе си или съюзник в мастило, заглушавайки (silence) избранника, но давайки му бонус скорост и имунитет към атаки. Мастилото наранява близките врагове и избухва след кратък период, нанасяйки още щети и зашеметявайки (stun) всеки в радиуса на база нанесените преди това щети.

Soulbound (Ult) - Grimstroke оковава вражески герой до най-близкия друг вражески герой, като не им позволява да се отдалечат един от друг. Умения, насочени към единия враг, афектират и другия. Ако оковата е строшена преди сама да изчезне, първоначалната й цел отново ще бъде окована за най-близкия враг.


Безспорно ултът е най-интересната част от арсенала му, тъй като умножава по две ефекта от всичко, което вие и съотборниците можете да изсипете по един враг. Преди да стане време за размяна на ултове обаче, Phantom Embrace със сигурност ще послужи за ефективен и интензивен harass отрано. Със своите 2 disable-а и едно забавящо умение е доста вероятно Grimstroke да поеме gank роля в отбора.


Освен днешния дебютант, феновете на Dota 2 могат да очакват още един тази година. Mars беше тийзнат, макар и без никаква допълнителна информация около него. Ако съдим по няколкото секунди в трейлъра, изглежда като могъщ спартански войн, способен да връща немъртва армия около себе си. Mars е обещан за тази зима.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!