Нов японски хорър от Namco ни дебне

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Ценителите на жанра несъмнено са забелязали, че скорошните високобюджетни хоръри са по-скоро западен тип. Изпълнени с литри кръв, карантии и чудовища с постоянно екранно присъствие, заглавия като Alien: Isolation и Resident Evil 7 взеха надмощие над свръхестествените и умопобъркващи нишки на източни психарии като Fatal Frame. Пресен тийзър от Bandai Namco обаче намеква за нова игра, прегърнала традициите на класическия японски хорър.

Всичко, което имаме за Domas на този етап е този уебсайт, съдържащ статично изображение на къща с едва потрепващо ръждиво небе. Призрачното осветление и зърнестият ефект върху изображението правят предположенията за стилизирана или реалистична графика трудни, но едно е ясно - тази типична семейна къща е по-притеснителна, отколкото има право да бъде.

Уебсайтът има показател за оставаща батерия и пикселизирани цифри по ръбовете, наподобявайки ръчна камера. Изписана е датата 8.30.2018, което логично навежда на мисълта за повече информация на 30 август. Остава да стискаме палци на Bandai Namco да не окепазят престъпно пренебрегвания J-хорър жанр, тъй като успешна ААА игра с такава естетика не е имало отдавна.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!