Обявиха Fallen Heroes — новa Divinity игра

От
В. Рашковски
на
27/3/2019

Larian обявиха нова Divinity игра, но не тази, която предполагате — а именно, трета част на ролевата епика Original Sin (възторжено ми ревю на втората част можете да си припомните тук).


Не, новата игра е поредното разклонение в шарения откъм жанрове и стилове Divinity франчайз, и се нарича Divinity: Fallen Heroes, ко-продукция с датското студио Logic Artists (създатели на недооценената Expeditions: Conquistador). И макар да се намира в същата вселена и следва събитията на Original Sin 2, се пада по-скоро съпътстваща, странична история. Експеримент в XCOM територия, ако щете.


Наместо да се придвижвате от зона в зона по конкретна сюжетна нишка (както правят Original Sin игрите), ще се пускате на индивидуални мисии от щаба си на борда на Лейди Мъст — корабът, който е отправна точка и на Original Sin 2 кампанията. Изпращате отряди от четирима бойци с различни специализации на всевъзможни мисии, а в промеждутъците развивате нови технологии (като барута!) и лавирате дипломатично между спътниците си. Защото, както подобава на една игра със силни RPG корени, те имат собствено мнение за вашите действия, и определено могат да ви напуснат.


Има и сериозни промени в геймплея, като ключова разлика в битките е смяната от инициативна система на такава с редуване на отборите. Има кооперативна игра за двама, както и очакваната сингълплейър кампания. Изглежда и всички познати персонажи от Original Sin 2 се завръщат, плюс включването на енигматичната Malady като играем персонаж.


Засега нямаме повече подробности за Divinity: Fallen Heroes, освен че излиза на “няколко платформи” по-късно тази година.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!