Devotion е нова доза азиатски хорър

От
В. Рашковски
на
14/1/2019

Red Candle Games, тайванското студио зад недооценения хорър Detention, са на път да пуснат следващата си доза ужаси в Steam.


Изглежда разработчиците все така си падат по къси думички с D, защото новото заглавие се казва Devotion — психологически хорър, в който изследваме 80-тарска азиатска панелка, която от западнала консерва с апартаменти “постепенно се изражда в пъкълен кошмар”. Сюжетът носи религиозна нишка, и представя тричленно семейство, в което всеки е поел клетва, дълбоко обвързана с набожните му вярвания. Изследвайки изоставеният им дом, разрешавате пъзели и се опитвате да разкриете какво им се е случило (спойлер: нищо хубаво).


От геймплей гледна точка, Devotion изглежда ще следва формулата на Detention — разрешаване на пъзели, потапяния в спомени и ровичкане на психики. Първата им игра навлизаше в социалния коментар, вплитайки в смразяващите случки напрегнатата атмосфера на Белия Терор в Тайван; именно затова очаквам и втората игра да носи същите оригинални нотки от родината на създателите. Red Candle като цяло странят от стряскащите “jump scare” тактики и кофите карантия, присъщи на шоковия хорър — и досущ като Detention, Devotion ще се опита на насади страх и смущение чрез липсващото, а не чрез очевидното.


Ако успеят да овладеят и доразвият формулата от първото им заглавие, очаквам един от най-интересните хоръри на 2019. Devotion излиза на 19 февруари за PC.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!