Devil May Cry сериал влиза в Castlevania вселената

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Беше потвърдено, че популярната Capcom поредица Devil May Cry ще получи екранна адаптация под формата на анимиран сериал. Въпросните серии са поверени на изпълнителния продуцент на Castlevania анимацията Adi Shankar.

В интервю за IGN Shankar потвърди, че неговата адаптация на Devil May Cry сюжета “ще се пресича с този на Castlevania в нещо, което вътрешно наричаме нелегалната мултивселена”.


Макар че Shankar не издаде какво значи това за цялостната история на поредицата, той беше красноречив в мнението си, че “е придобил правата за Devil May Cry собственоръчно, за да не могат Холивудските тъпаци да оплескат и този франчайз.” Shankar твърди още, че личната му финансова инвестиция му позволява повече креативна свобода, в която да изгради своята свръх-амбициозна мултивселена.Shankar отдава успеха на сделката за Devil May Cry сериала на успеха му с Castlevania, за който той споделя: “Успехът му надхвърли очакванията ни. Справи се адски добре. Веднага ни одобриха за трети сезон.” Все пак е добър знак, че Shankar не забравя да благодари и на геймърите - “...нямаше да имам работа, ако ги нямаше феновете на Castlevania.”

Малко след като IGN разпространиха информацията, известният с ексцентричните си косплеи Shankar сподели вълнението си за новия проект в социалните мрежи със следната снимка:Засега няма информация кой канал или стрийм услуга ще държи правата върху излъчването на Devil May Cry сериала. Предвид партньорството му с Netflix около Castlevania обаче, е доста вероятно след година-две да се събираме на Нетфликс, демони & чил.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!