Devil May Cry 5 ще има микротранзакции

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Във вечният стремеж на вселената да се докаже принципът, че много хубаво не е на хубаво, поредната новина около Devil May Cry 5 е с горчив привкус: играта ще позволява да похарчите пари, за да си подобрите героите. Новината дойде покрай версията на играта, показана на Tokyo Game Show, в която ресурсът за подобрение на героите може да се купи при всяка ‘Божествена Статуетка’ (Divinity Statue, традиционният за поредицата ‘магазин’ - бел.авт.)


Като “оправдание” се изтъква наличието на сходна система в Devil May Cry 4 Special Edition, но появата на осезаемо pay to win система в DMC 5 остава изненадваща - особено предвид острата геймърска реакция срещу такива механики напоследък.


В разговор с Gamespot, директорът на Devil May Cry 5 проекта Hideaki Itsuno говори за включването на микротранзакции в играта. “Целим възможността играчите да си купят Red Orbs да е изцяло по желание,” твърди той. “Ако искат да спестят време и просто да имат всичко веднага, могат да го направят. Но не е необходимо да притежавате всичките специални движения на героите. Ще можете да играете така, както вие искате.”


Обяснението по-горе, уви, е клиширано и изтъркано извинение, което слага ненужно петно върху нарастващия фенски ентусиазъм по заглавието. Сходни опити за рационализиране на тези механики в Assassin’s Creed: Origins и особено в Middle-earth: Shadow of War срещна заслужен отпор и критика, че останалите придобивки в играта се забавят умишлено, за да се стимулира покупката им с истински пари.


Ще знаем истината по горния въпрос, както и окончателния вид на играта, когато се докопаме до копие от нея през март 2019. Дотогава - следим Tokyo Game Show за още новини.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!