Destiny преминава в Steam

Bungie спазиха обещанието си от началото на тази седмица и разкриха следващият голям етап от историята на Destiny. Изтеклата по-рано информация беше потвърдена: следващият голям експанжън се казва Shadowkeep и ще излезе на 17 септември. Мястото на излизане, поне за PC, обаче е ново: играта се мести от Battle.net в Steam и Google Stadia.


Следвайки раздялата на Bungie с Activision, промяната в клиентите стартира с излизането на Shadowkeep. “Досегашните PC играчи ще могат да пренесат целия си прогрес и покупки, включително техните герои (Guardians), техният инвентар и развитие — напълно безплатно”, твърдят Bungie. Очакваме още подробности как точно ще се случи миграцията на герои в идните месеци.


Новината беше съпътствана от промяната във финансовия модел на базовата игра, както и преименуването ѝ на Destiny 2: New Light. Пакетът от основната Destiny 2 кампания и експанжъните Curse of Osiris и Warmind стават безплатни (free to play), заедно с базовите мултиплейър и кооперативни режими (Crucible, Strikes, Raids). Shadowkeep е самостоятелен (standalone) платен експанжън, в чието съдържание можете да скочите кажи-речи със закупуването му — без да е необходимо да сте минавали предходните сегменти. Планът е това да бъде и практиката на играта занапред.


Destiny 2 ще получи и една от най-приятните функции, за които съм чувал в скоро време: крос-сейв, т.е. възможността да прехвърлите и играете героите си от една платформа на друга. Докъде се простират възможностите на тази услуга все още не е ясно, но планът е да можете да мигрирате герои между “всички поддържани платформи”.


Черешката на тортата беше обещанието на Bungie повече да няма платформено ексклузивно съдържание — музика за ушите на всеки, на който е дотегнало да чака лимитираните PlayStation-ски оръжия и мисии.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!