Нещо ново се задава в Doki Doki Literature Club

От
Н. Предева
на
7/1/2020

Играта, която разтърси visual novel сцената през 2017 г., ще се сдобие с ново съдържание, потвърди създателят ѝ, Дан Салвато.

Doki Doki Literature Club е сладка, дантелеста опаковка, укриваща в себе си свирепо разцепване на четвъртата стена и сцени, които хич не са за хората със слаби сърца.

В изявление в Twitter, разработчикът на играта споделя, че е готов да вземе щастието си в ръце и е нетърпелив да се завърне към разработването на видео игри, като първата му работа ще бъде пускане на ново съдържание за очарователно-смущаващата визуална новела. Дан също така пояснява, че новото съдържание няма да бъде продължение.

След като видим новостта в Doki Doki Literature Club, можем да очакваме и нова игра от Дан Салвато, чиято разработка е в застой от около 2 години.

Това ще бъде годината, в която възвръщам щастието си, за да мога да го разпръсна и към други хора! Целта ми е да се завърна към правенето на неща, които ми носят удоволствие, като правенето на игри. Първо ще издам ново съдържание за DDLC (няма да е продължение), след което ще забърша прахта от новата визуална новела, която отлагам от 2 години.
Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!