Darksiders 3 планира арена DLC

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Не остана време до апокалиптичната hack’n’slash-ка Darksiders 3, в която камшичената анти-героиня Fury пляска демони безчет - а ако вземем предвид току що обявените DLC планове за играта, рогатите орди направо няма да имат край.


Първото DLC - The Crucible - запраща Fury обратно в гладиаторската арена от Darksiders 2. Вижте, няма да си кривя душата - арена-режимите винаги са ми лъхали на лесно сглобяем, времегубещ пълнеж във всяка игра, в която съм го виждал - даже и в прекрасната му God of War имплементация. Фактът, че това е част от допълнително платено DLC, а не бонус към базовата игра, също не ме очарова. Потенциалът на арена-режимите зависи изцяло от добре разработената бойна система, а това което виждаме от геймплей трейлърите на Darksiders 3 бие повече на тежките, отмерени и осезаеми удари от харесваната първа част, наместо повратливата комбо система от противоречивото продължение. Завръщането в The Crucible вероятно вещае и повторен сблъсък с ексцентричния и отчетливо британски lich-костюмар Wicked K.


Второто DLC, Keepers Of The Void, изглежда малко по-пълнокръвно. По поръчение на търговецът-демон Vulgrim, Fury се впуска в преплитащия се мрак на Змеевите Дупки. Пазителите на Бездната са трансформирали системата за бързо придвижване от първия Darksiders в лабиринт, натъпкан с пъзели, чудовища и плячка. Смелостта ви, разбира се, ще бъде възнаградена с нови оръжия и екипировка, включително Abyssal Armour комплекта - броня с високо badass ниво, предполагам.


Издателите THQ Nordic наричат горните две DLC-та “първите”, но без заплануван season pass и с включването на гореописаното в Deluxe версията на играта, дългосрочните планове за Darksiders 3 ми изглеждат лееееко под въпрос. От друга страна пък може просто да тълкуваме, че Darksiders 3 е едно напълно завършено и себедостатъчно приключение. Дано.


Засега DLC-тата нямат планирана дата на излизане, но самият Darksiders 3 излиза на 27 ноември в Steam, GOG и Humble на обичайната full price цена от 60 евро за стандартното издание, и 70 евро за (включващото DLC-тата) Deluxe.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!