Обявиха Darkest Dungeon II

Red Hook Studios дебютираха през 2016 с Darkest Dungeon, посрещната от универсалния възторг на критика и фенове. Това готическо, лъвкрафтско rogue-like RPG бързо си извоюва репутацията за неумолима трудност, страховита атмосфера, стратегически битки и разнообразен геймплей, стъпил на основата на система от силно различни и запомнящи се класове. Ако — подобно на мен — сте останали запленени от оригинала и неговата концепция, то имате повод за празник! Red Hook обявиха, че са започнали работа по официално продължение.


Според интервюто с PC Gamer, Darkest Dungeon II ще бъде по-голяма игра от предшественика си, в съответствие с израстването на студиото. Оригиналът е завършен от едва петима разработчици, но оттогава Red Hook са пораснали почти тройно — до респектиращите за инди компания 14 човека. За продължението, студиото цели да създаде по-голямо пътешествие, в което обречените авантюристи ще се местят от локация до локация, вместо да са закотвени в едно градче. Втората част ще запази бойната система до голяма степен, като разбира се ще я обогати с нови елементи.


Red Hook планират да пуснат играта с early access модела, което навява спомени за други инди любимци — Supergiant Games и тяхната Hades. Все още няма кой знае какви подробности около Darkest Dungeon II, но може да сте сигурни — наострил съм уши.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!