Фенски филм разказва сюжета на Dark Souls

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

YouTube творецът TheParryGod публикува късометражният филм “Съдба” (Fate), който разказва сюжета на Dark Souls в кинематографичен вариант. Крайният резултат носи цялата минорна умозрителност и ефирно разказвачество на оригинала, минус фрустрацията на около хиляда YOU DIED екрана - правейки го идеален за следобеда.


Вярвам се досещате, но все пак предупреждение - ако изгледате “Fate”, ще си spoil-нете цялата история на Dark Souls. Цяяяяяяялата.


Стилът на TheParryGod е добрата стара машинима (machinima) - един позабравен, но ефектен стил за фенски гейм анимации, който използва видео от играта и го манипулира с допълнителни графични модификации и камера инструменти за да извлече максималното от всеки кадър. Именно този похват позволява на TheParryGod да демонстрира напоените с атмосфера моменти като самотния, монументален Gaping Dragon, или отблясъците на лагерен огън върху Solaire.


Може би най-добрият аспект на този фенски филм е сходството му с разказваческите похвати на самия първообраз, и колко много се оставя на контекста и способността на зрителя да навърже събитията. Съдбовната връзка на ‘Избрания Немъртъв’ (Chosen Undead) с огъня е явна, но сблъсъкът му със събитията - често случаен, досущ като в играта. За създателя на филма е било по-важно да покаже поредността на събитията, наместо да диктува значението им като в литературен анализ, а това много приляга на творбите на Миязаки.

Ако филмът ви допадне, може да изгледате и предния филм на TheParryGod - “Човещина” (Humanity), който е посветен на Dark Souls III.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!