Фен анимира Dante’s Inferno продължение

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

В списъкът с игри за които не съм се сещал скоро, Dante’s Inferno - визията на EA за кръвосмешението между литературна класика и God of War касапница - е доста нагоре в класацията. Все пак от 2010 насам изтече доста вода, но както често се оказва - всяко нещо си има отдадени фенове, а някои от тези фенове са страшно талантливи индивиди. В частност, аниматорът Tal Peleg връща позабравеното заглавие към нов живот с професионално анимираното си късометражно продължение.



Peleg, който е бивш кадър на Naughty Dog (и е отговорен за Joel x Banderas мемето) а в момента работи в Bioware, се занимава с Дантевия проект от години. Излязлата онзи ден анимация е де факто продължение на първия му фенски трейлър от 2014, който загатва за грандиозен проект в необичайната готическа вселена.


Ако сте от по-любознателния тип, може да хвърлите око на документалната “зад кулисите” секция в личния уебсайт на Peleg. Там той разкрива своите вдъхновения, работен процес и източниците на помощ, които са му били нужни в този безспорно титаничен солови проект.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!