Cyberpunk 2077 ще се забави с половин година

От
Н. Предева
на
17/1/2020

За добро или лошо, киберпънк заглавието на десетилетието няма да плъзне из пазара на 16 април 2020 г., а малко по-късно - на 17 септември 2020 г.

Всъщност е главно за добро. Да, няма да можем да впием нокти в Cyberpunk 2077 (и Киану) по време на великденските празници, но за сметка на това в средата на септември ще бъдем посрещнати от игра, която е полирана до изящество.

Промяната в графика на играта бе обявена в Twitter акаунта на CD Project Red. "В момента сме на етап, в който играта е завършена и може да се играе, но все още има работа по нея", гласи съобщението. "Night City е масивен - изпълнен с истории и места за посещаване, но поради самия мащаб и сложност на всичко това, ще ни трябва повече време за плейтестинг, поправка и полиране. Искаме Cyberpunk 2077 да бъде коронясано постижение за това поколение, и забавянето ще ни позволи ценните месеци, с които да направим играта перфектна".

Обръщението на CD Project Red в Twitter

В такъв момент няма как да не си спомним един от най-популярните цитати на Шигеру Миямото, създател на Mario, The Legend of Zelda, и Donkey Kong: "Забавената игра в някакъв момент става добра, но прибързаната игра е лоша завинаги."

В допълнение към забавянето на сингълплейър кампанията, в разговор с инвеститори CD Project Red предупреждават, че мултиплейър компонентът, който ще може да бъде закупен отделно от базовата игра, няма да бъде готов преди 2021 г., но по-реалистично можем да го очакваме през 2022 г.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!