Cuphead става играема в Tesla

От
В. Рашковски
на
3/6/2019

Макар седмицата едва сега да започва съм сигурен, че в класацията “изречения, които не съм предполагал, че ще прочета в идните седем дни”, тази ще остане гордо на върха (а тази седмица стартира E3, т.е. конкуренцията е голяма). CEO-то на Tesla — г-н Elon Musk — обяви пред IGN, че Cuphead се тества в новите Tesla коли и съвсем скоро ще бъде играема в актуалните автомобилни модели.


В сериите 3, S и X ще можете да играете един от най-смазващите — като визия и трудност — платформъри на модерното поколение. За щастие, инженерите са предвидили играта да може да се пуска единствено докато сте паркирали. Иначе не ми се мисли за последствията от вбесяващ jump’n’run + така или иначе нагнетената пътна обстановка.


“Подкарахме Cuphead”, споделя Musk пред IGN. “Разработчиците ѝ ни помогнаха много. Играта е страхотна.”


Така си е. От Tesla наскоро добавиха шепа класически Atari игрички (Asteroids, Centipede, Lunar Lander, Missile Command) като ‘скрит бонус’ в бордовите компютри, но добавката на Cuphead е масивен скок в качеството на забавлението. Musk добави, че екипът му работи да направи игрите контролируеми чрез тъчскрийн, бутоните на кормилото, както и Xbox/PS контролери. Специално Cuphead ще бъде играема единствено с жичен USB контролер, което несъмнено ще допринесе за дълголетието на волана и околните части.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!