Control излиза през лятото

От
В. Рашковски
на
13/3/2019

Предстоящата игра на Remedy, Control, постепенно излиза от енигматичната черупка на гейм разработката — с трейлъри, коментари от студиото и ‘тема на броя’ априлско издание на Game Informer. Досега знаехме, че се изправяме срещу зловещ правителствен експеримент в архитектурно невъобразима сграда. Знаехме, че поемаме контрол над надарена със свръх-сили тайна агентка. Знаехме, че чупим реалността в битки, които редуват конвенционални с психологически оръжия.


Е, вече знаем още нещо. В гореспоменатото Game Informer издание Remedy разкриват, че очакваме Control през лятото. Знам, че предпочитате точна дата — едно е ранният юни, друго е късният август — но ще се изтърколи преди да го усетим, гарантирам ви.


От бизнес гледна точка, това изглежда като най-доброто време за дебюта на играта. Последните няколко игри на Remedy пострадаха много именно заради лошите си дати на излизане. Quantum Break беше стисната в менгеме между излизането на Oculus Rift и Dark Souls III, а ако се върнем по-назад, Alan Wake стана печално известна с излизането си редом до Red Dead Redemption. Ако това лято е достатъчно тихо, може би Remedy най-сетне ще имат възможността да избухнат с Control.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!