Обявиха Command & Conquer ремастър

 
Публикувана на
12/10/2018
Тъмен режим

По учудващо не-корпоративен начин - без прессъобщение, без трейлър - EA избраха да обявят официален Command & Conquer ремастър директно във фенските сборища на Reddit и OpenRA. Обявлението идва директно от EA продуцента Jim Vessella - той казва, че студиото има планове за наближаващата 25-та годишнина на поредицата. Засега изглежда, че само една игра ще бъде ъпдейтната, но думите на Vessella загатват и по-мащабни планове.


Той отговори на редица фенски въпроси в Reddit темата и потвърди, че няма да има микротранзакции, което - да си го кажем - вече си е необходимо уточнение.


“Както повечето от вас знаят, наскоро обявихме Command & Conquer: Rivals, мобилната игра в Command & Conquer вселената. Чухме отзвука от Rivals достатъчно ясно: феновете на Command & Conquer искат франчайзът да се завърне и на PC. Като фен на C&C от 20 години, съм повече от съгласен с вас. Вземайки това предвид, вече имаме няколко вълнуващи идеи относно ремастерирането на класическите PC игри, и вече сме задвижили първата част от честването на 25-тата годишнина на поредицата.”


Още ми става лошо, като погледна горното видео. Ъгхх.


Но мисля, че всеки ще се съгласи - ранните C&C игри си плачат за сериозно пребоядисване. Ретро чарът им отдавна вече е повече ‘ретро’ отколкото ‘чар’, с прекомпресираните си FMV филмчета и едрозърнести пиксели. Досега трябваше да се задоволяваме с фенски римейкове, като Tiberium Dawn Redux мода за C&C Generals - ала неприсъщото трето измерение и видимо любителското моделиране някак не улавят духа на оригиналният C&C. Дано официалният ремастър най-сетне донесе жадуваното лъскаво кубе на Кейн в HD, достойно за модерните ни компютри.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!