Castlevania: Requiem впива зъби в PS4

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Най-зле пазената тайна на света излезе наяве, или поне черно на бяло в PlayStation блога: Konami разкриха официално Castlevania: Requiem. Тази Castlevania е комплект от класическите игри Rondo of Blood, дебютирала в Япония през 1993, и продължението ѝ Symphony of the Night от 1997. Двете заглавия са чистокръвни (pun intended) вампирски истории, въртящи се около ловеца на кръвопийци Richter Belmont и сина на Дракула, Alucard. Според мнозина Symphony of the Night е най-добрата Castlevania, а и се появява в редица класации за най-добра игра на всички времена изобщо.



“Тайната” за предстоящия комплект класически платформъри беше издадена от корейския борд за възрастов рейтинг на игрите, и изглежда изтеклата информация е точна - преиздадените Castlevan-ии ще са ексклузив за PS4. И двете игри ще поддържат upscale до 4K/1080p, и ще включват редица визуални филтри, поддръжка на Трофеи, че даже и симпатични аудиоефекти от DualShock 4 джойстиците.


Очакваме Castlevania: Requiem - Symphony of the Night and Rondo of Blood - в PlaySation Store на 26 октомври. Все още не е ясно дали става въпрос за временен или постоянен ексклузив - дано е първото!


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!