Gearbox потвърдиха една от най-публичните тайни в гейм индустрията, а именно — разработката на Borderlands 3. Презентацията беше част от панел в PAX East, на който словоохотливото студио, начело с противоречивия Randy Pitchford, нарече 2019 “Годината на Borderlands.” Заглавието беше загатнато още вчера с т.нар. Mask of Mayhem тийзър — но днешният трейлър, който съпътстваше обявлението, ни каза много повече за играта.


Освен първият ни поглед към четиримата нови Vault Hunters, които включват нова Сирена с омагьосващи ръце и голям робо-пичага, кадрите на трейлъра прескачат и през нови муцуни и стари познайници от предните игри. Видеото скача от едно лице на друго в своеобразен фойерверк на всичко, което познавате като Borderlands, та вероятно ще ви се наложи да го паузирате често — най-малкото за да асимилирате кой е минал през екрана. Старите Vault Hunter-и също са тук, Claptrap (разбира се) е налице, както и всевъзможните търговци и NPC-та (кълна се, че видях симпатягата от Tales from the Borderlands?), познати от приключенията на и около Пандора.


Отвъд персонажите си струва да отбележим, че Borderlands 3 набляга на екшън на няколко планети. Добрата стара Пандора със сигурност ще украси екраните ни с прашния си облик, но трейлърът нарочно наслагва кадри от отчетливи и уникални локации, в които ще се помещават престрелките на третата част.


Краткото клипче забива комедийния гвоздей (признавам — ухилих се), като препраща към оригиналното Borderlands обещание — но този път с над милиард оръжия. Върху новия слоган гърми натрапчив дъбстеп. Перфектно е.


Очакваме още информация за Borderlands 3 след броени дни, в началото на април. Целият трейлър лъха на праволинейно, “повече от всичко, което BL2 ви даде” тип продължение — и в ерата на ‘live service всичко под слънцето’, стискам палци да се окажа прав.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!