Bloodstained: Ritual of the Night се разкрасява преди дебютната дата

От
В. Рашковски
на
4/5/2019

Независимо колко силно желаете Bloodstained: Ritual of the Night да бъде достоен наследник на класиката Castlevania: Symphony of the Night, не може да не признаете, че новото творение на Koji Igarashi изглеждаше доста недодялано в първоначалните си демонстрации. Вчера обаче играта получи не само официалната си дата на излизане — 18 юни — но и първото показно на новия си, безспорно пипнат визуален стил.


С непогрешимия си ексцентризъм, Igarashi не пропусна да театралничи в стила на Дракула с чаша вино в ръка и драматични жестове, както и да демонстрира отлично чувство за хумор по отношение на безмилостната критика към предходния арт стил на Bloodstained — шеговито окачествен като ‘оакан’ (poop) в течение на промоционалното клипче.


Що се отнася до играта, тя изглежда като същински духовен наследник на Symphony of the Night — играта, която дефинира жанра Metroidvania. Говорим за нелинейно обикаляне на платформени нива, внимателно изследване на заобикалящата ви среда, и силен акцент върху екипировка, нива и изграждане на героя. Сходно с късните Castlevania игри за DS, героинята Miriam може да ‘краде’ умения от враговете, с което да изгради собствения си магически инструментариум. Имате на разположение призовавания, укрепващи вълшебства и унищожителни елдрически изстрели, наред със стандартния набор от средновековни оръжия — изобщо всичко, което бихте очаквали от една ‘Igavania’ игра.


Очакваме Bloodstained: Ritual of the Night на 18 юни, разпространявана от 505 Games. Междувременно хвърлете поглед на предшестващото заглавие Bloodstained: Curse of the Moon, чиято ниска цена и ретро 8-битова естетика може поне временно да задоволи Metroidvania глада ви!

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!