Battle for Azeroth: Warbringers завършва със смразяваща нотка

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Кралица Azshara е един от най-древните и най-опасни злодеи в World of Warcraft. Някогашната елфическа кралица и магьосница от най-висш ранг сключва греховна сделка с Пламтящия Легион, която е осуетена от дългоухото трио на братята Stormrage и Tyrande Whisperwind преди има-няма 10,000 години. След като царуването й приключва и Разцеплението (the Sundering) разпарчетосва света, Azshara и нейните последователи са запокитени на дъното на океана. Мигове преди неизбежната им смърт, тя сключва сделка с Древен Бог (Old God) и ги им дава шанс за нов, ала покварен живот - под формата на могъщата Нага раса. И макар от години да знаем основите на тази история, третото и последно Warbringers филмче ни дава много по-ясен поглед върху последните мигове на падението на Azshara, както и нейната среща с космичния ужас окован на дъното на океана.


Откакто свят Warcraft-овски светува, Azshara винаги е била в периферията на заплахите над него. Можем да открием враждебно настроени Наги още във vanilla зоните на WoW, а статуи на някогашната кралица изпъстрят не една и две руини на Нощните Елфи. Неин пълководец, лейди Vashj, беше важна фигура в Outland във времената на The Burning Crusade експанжъна. Самата Azshara се появяваше като страховито видение както в Cataclysm, така и в Legion. В току-що излезлия седми експанжън, Battle for Azeroth, тя най-сетне ще получи своя славен момент като ключов злодей. В кратката анимация може да видите и нейния покварител и покровител - Древния Бог N’Zoth - в неговото ужасяващо, всеобхватно величие.

Та ако страхът от Нагите се е поразмил в съзнанието ви, след като сте ги жънали с шепи по разнообразните крайморски зони на Азерот, това Blizzard-ски качествено филмче със сигурност ще ви възвърне респекта към тази древна заплаха. Ако предните филмчета се стараеха да предадат неутолима тъга (Jaina) и изпепеляващ гняв (Sylvanas), то Warbringers: Azshara откровено смразява, и е повече от подобаващ финал на Warbringers поредицата.

Първият raid на BfA експанжъна, Uldir, отваря порти на 4 септември. Знаков персонаж като Azshara обаче е запазен за следващ raid, и сблъсъкът с нея вероятно ще се предхожда от допълнителни късчета сюжет като този.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!