Докоснете геймплей сърцето на Atomic Heart

От
В. Рашковски
на
25/1/2019

Списъкът с неща, които знаем за Atomic Heart е печално къс: “авангарден алт-соц шуутър”, “смущаващо естетичен” и “raytracing пионер” горе-долу изчерпват списъка с налична информация — поне след грабващия вниманието трейлър отпреди няколко месеца. Благодарение на IGN обаче, най-сетне обаче имаме геймплей отрязък от играта, и можем да я видим в действие.


Опитното геймърско око ще разпознае разнообразния миш-маш, който са ни сготвили разработчиците Mundfish; има както елементи от еталони като BioShock, Fallout и Stalker, така и заемки от нишови заглавия като We Happy Few и Zeno Clash. С такива разностранни и очарователни влияния, не мога да не им пожелая успех от сърце — но и не мога да пропусна факта, че предното им заглавие — Soviet Lunapark VR — беше посрещнато хладно в Steam. А новата игра е в пъти по-амбициозна. Хммм.


Ако тепърва се чудите “какво, по дяволите, е Atomic Heart?!” то официалният уебсайт няма да помогне кой знае колко. “Сюжетът се отнася до всички неща, които можеха да се случат в Съветската реалност, но не се. Техническата революция, роботиката, Интернет, холограмите са вече факт, но са пречупени през призмата на комунизма, империализма и сблъсъка със Запада,” обясняват авторите. “Главният герой е агент от КГБ, когото Партията е пратила в авариралия Обект 3826 и очакват неговия доклад.”


Ако съдим по трейлъра по-горе, нещата във въпросната лаборатория са отишли по Black Mes-овски по дяволите, и ще ни се наложи да изследваме различни “райони” на роботно-индустриален кошмар. Има акцент върху боя в меле, като повечето демонстрирани противници са смущаващи андроидни създания с неумолими хидравлични юмруци. Брр.


Atomic Heart трябва да излезе по-късно тази година, като лично аз — поне заради тази божествено страховита естетика — я очаквам с нетърпение.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!