Следващият Assassin’s Creed — с викинги

От
В. Рашковски
на
10/4/2019

Ubisoft са известни с навика си да загатват предстоящи проекти в техни вече излезли игри чрез дребни улики, които оставят за наблюдателното фенско око. Изглежда такъв е случаят с The Division 2, която намеква за бъдеща игра с викингска тематика. И преди мислите ви да се насочат към ново IP, то забележете издайническия постер, който включва ‘Райската Ябълка’ (Apple of Eden) — могъщ артефакт, който неизменно съпътства поредицата Assassin’s Creed. Новинарската хрътка на Kotaku Jason Schreier изглежда убеден в истинността на закачливата улика и твърди, че може да я подкрепи с вътрешни източници.

Скритата изненадка из улиците на Division 2.


Игра с викингска тематика се връзва с текущата ‘нова посока’ на Assassin-а, която се фокусира много повече върху екшън RPG битки, развиване и екипиране на герои, и динамични мореплавателни схватки. Що се отнася до Райската Ябълка, грейнала от постера — то може да се обзаложим, че отбелязва намесата на артефактите на Първата Цивилизация в бъдещия сюжет.


Ubisoft отдавна потвърдиха, че Assassin’s Creed ще пропусне 2019, което е едва втория път, в който дълголетната поредица е пропускала редовното заглавие от началото на ежегодния си темп. От своя страна пък това би означавало, че следващият Assassin’s Creed ще бъде ‘между-поколенно’ (cross gen) заглавие — в случай, че се осъществят резонните очаквания за нов конзолен хардуер догодина. Това обаче не е нова територия за Ubisoft, които посрещнаха текущото поколение с издание на Assassin's Creed: Black Flag както за старите, така и за новите конзоли едновременно.


Ubisoft казват, че имат още ААА заглавия за разкриване и пускане тази година, макар все още да пазят в тайна кои са те. Слуховете за Watch Dogs 3 ситуиран в Лондон обаче стават все по-отчетливи, така че сме почти сигурни, че ще чуем нещо по въпроса — най-късно на E3 конференцията им на 10 юни.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!