Artifact излиза на 28 ноември

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Първата игра на Valve от… Dota 2 насам?!... Artifact излиза на 28 ноември за Steam, Mac и Linux, и ще бъде портната за актуалните мобилни платформи iOS и Android през 2019. В разрез с очакваната f2p схема на монетизация (сходна с тази на посестримата Dota и конкурентната Hearthstone), oбявената цена е 19.99$. Най-заклетите фенове ще могат (най-сетне) да сложат ръце върху играта на изложението PAX в Сиатъл в края на август, но дори останалите от нас могат да ударят една наздравица - доживяхме нова игра от Valve, дори да не е заветният Half-Life 3.

Играта ще дебютира с 280 карти. 20 доларовата покупка ни гарантира 228 карти, като разбира се няма гаранция, че няма да ни се падат повтарящи. Ще получим две базови тестета, всяко съдържащо пет героя, девет предмета и 40 допълнителни карти. Към тях са добавени десет booster пакета, всеки съдържащ 12 случайни карти, като всеки пакет гарантира поне една рядка карта. Допълнителни пакети могат да се купят за изкусително достъпните 2$. Алтернативна система за придобиване на карти (ала Hearthstone-ския dust) не е предвиден, но играта ще се стреми да компенсира с общодостъпен пазар за търгуване между играчите.

Новината гръмна през туитъра на ветерана-гейм новинар Geoff Keighley, последвано от допълнителна информация от Valve-ския маркетингов директор Doug Lombardi. Това не е първата връзка между Artifact и старата хрътка Geoff, който сподели някои от първите снимки от играта по-рано тази година. Изглежда партньорството е дългосрочно, така че нека спекулациите дали следващата Valve игра няма да се появи на тазгодишните Game Awards, водени от г-н Keighley, започнат сега!

...Но едва ли. Самият Wykrhm Reddy от Valve отбеляза, че точно се навършват седем години от пускането на Dota 2 - така че си нагласете часовниците за 2025.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!