Anthem крашва конзоли

От
В. Рашковски
на
9/3/2019

EA потвърдиха наличието на проблем, който кара последното отроче на издателския гигант — Anthem на BioWare — да hard crash-ва и директно изключва PS4-ки. Има дори общ призив към фенбазата за помощ в диагностицирането на проблема в EA Answers HQ форума.


Крашовете не просто изключват клиента на играта, а направо изключват конзолата — все едно сте дръпнали щепсела. Някои особено гневни потребители твърдят, че конзолите им са brick-нати заради Anthem, което е още по-сериозно обвинение; импликацията зад “brick-ване” е, че конзолата спира и не се включва повече, т.е. става неизползваема. Засега обаче няма потвърдени случаи, и самите EA не го зачитат като официален проблем.


Оплакванията от проблема зачестиха в последните няколко дни, повдигайки въпроса сред феновете дали последния пач не е счупил повече, отколкото е оправил. Няколко потребители вече са отчели успешна рекламация чрез PlayStation-ския магазин, което само по себе си говори достатъчно за проблема — Sony хич нямат навика да връщат пари.


Където и да се корени проблемът, едно е ясно — това е поредният удар по проблемния BioWare-ски looter shooter/MMO хибрид, който беше посрещнат на нож от критиката и феновете.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!