Излезе игралният трейлър за Anthem

От
В. Рашковски
на
15/2/2019

Имаше едно остатъчно усещане след като гледах Conviction, късометражната ‘история’ от света на Anthem, режисирана от Neill Blomkamp — създател на обаятелни футуристични вселени като District 9 и Chappie. И тo беше, че съм гледал трейлър на късометражката, а не самата нея. Някой някъде се е объркал, или нещо се е загубило в превода, но това, което беше рекламирано като ‘откъс от света на Anthem’, е просто ефектен миш-маш от сюжетни късчета.


Не ме разбирайте погрешно, Conviction е пипнато изпълнение в най-добрите традиции на лятните sci-fi блокбъстъри. Просто прелита със своя Iron Man-ски костюм далееееееч встрани от уж първоначалната идея — а именно, да разкаже кохерентна история. Това, което получихме, са бързи кадри, напрегната до кресчендо музика и скок от герой на герой, без никакъв контекст в техните думи и действия. Прилича на нещо, което върви, докато сте стиснали нервно пуканките в очакване на следващия Avengers.


С риск да прозвуча като вечния киселяк, просто не разбирам съществуването на Conviction. Продукцията не успява да ме въведе в света на Anthem, не успява да ми покаже геймплея на Anthem, и като цяло не прави нищо, което да ме накара да бръкна в джоба си за Anthem. Не е необходимо да съм холивудски ветеран за да преценя, че продукцията е струвала една камара пари, които — Illusive Man ми е свидетел — BioWare можеха да похарчат за нещо по-смислено.


Ама имаше яки експлозии, де.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!