AC: Odyssey добавя още приключения и гъвкави трудности

От
В. Рашковски
на
10/1/2019

Необятният древногръцки свят на Assassin’s Creed Odyssey продължава да расте с безплатно ново съдържание — мисии, предмети, механични промени и прочее благинки. На 15 януари продължава и сюжетното DLC от сезонния пас, с втория епизод на Legacy of the First Blade. Новият принцип на Ubi явно е, че “желязото се кове, докато е горещо” (горещо поне колкото вулкана, където ни чака новия циклоп) — и това може само да ни радва, особено що се отнася до новата level scaling система.


Считано от днешния ъпдейт, играчите могат да настройват поведението на скалиращата система за враговете в играта, един от по-противоречивите аспекти на играта. Макар да не можете да го изключите напълно, на ‘Леко’ и ‘Много Леко’ скалиране ще можете да надминете с до 4 нива противниците си. Всеки, който е играл Одисеята, може да потвърди, че това е колосална разлика — тя би ви позволила да извоювате почти божествено могъщество над противниците, ако минавате систематично всички мисии по пътя си. ‘Нормалната’ опция остава нещата постарому, докато ‘Тежката’ опция за скалиране постоянно изравнява нивата ви с тези на враговете — за константно предизвикателство, един вид. Скалирането остава изключено на Кошмарната трудност, разбира се — тя е предвидена да ви накара да страдате, хъ хъ.


Що се отнася до новите мисии, има две нови ‘Загубени Притчи от Гърция’. Ubi описват първата, “Дъщерите на Лалая”, като древногръцката версия на “Седемте Самурая” — там ще тренирате беззащитно село в дръзкото му опълчение срещу бандитско нашествие. По-късно през януари ще получим и ‘Наследството на Поета’, който обещава да е комична мисия в тандем с “най-пиперливия поет на цяла Гърция”. Новото митично същество за месеца е гореспоменатия циклоп Аргес, и победата над него ще ви спечели Чукът на Хефест.


След като предните ъпдейти качиха максималното ниво в играта, януарския пач добавя и две нови нива наемници, с които да премерите сили, както и ковач от високо ниво, който позволява подобрението на екипировката с гравюри (engravings) до нива 6 и 7. За феновете на грайнда и покачването на статистики, дори такива символични ъпгрейди не могат да се подценят, така че — браво на разработчиците. Що се отнася до козметиките, имаме дионисиеви и атински комплекти екипировка, че дори и Ая от Assassin’s Creed Origins като лейтенант за кораба.

Не съм сигурен, че мога адекватно да ви предам с думи точно колко огромна игра е AC Odyssey, но с този постоянен поток от допълнителни задачки потапянето в Древна Гърция се превръща в неизчерпаем извор от занимания. Ubisoft определено са напипали формулата за богата и неразработена ниша, която галено наричам офлайн ММО, и ми е много любопитно накъде ще я изведат занапред.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!